Recept
« Terug naar recepten
Thaise loempia's met garnalen en krabvlees
PT60M
Thaise loempia's met garnalen en krabvlees
Een heerlijk thaise loempia's met garnalen en krabvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise loempia's met garnalen en krabvlees te bereiden
Doe de rijstvermicelli in een kom met zoveel kokend water dat hij onderstaat. Laat dit 10 minuten staan, laat het goed uitlekken. Snijd de rijstvermicelli klein.
Vulling:
Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook, koriander en peper toe en roerbak 1 minuut totdat de knoflook goudbruin is. Voeg het krabvlees, garnalen en gehakt toe, en roerbak 10-12 minuten, of totdat deze gaar is. Voeg de rijstvermicelli, champignons, vissaus, suiker en bosuitjes toe en roerbak nog eens 5 minuten, totdat alle vocht is verdampt. Zet apart en laat afkoelen. Haal de loempiavellen uit elkaar en leg ze op een schone theedoek en laat ze zacht worden. Leg op elk vel 2 eetlepels vulling, en smeer de linker en rechterkant in met ei. Vouw de kanten over de vulling en rol ze op als een worstje. Bestrijk de bovenkant van elk loempiaatje met ei en maak dicht. Houd de loempiaatjes afgedekt tijdens verdere bereiding en maak ze allemaal zo. Verhit olie in de wok en frituur de loempiaatjes, een paar per keer, 5 tot 8 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai ze tijdens het frituren om. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
Vulling:
Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook, koriander en peper toe en roerbak 1 minuut totdat de knoflook goudbruin is. Voeg het krabvlees, garnalen en gehakt toe, en roerbak 10-12 minuten, of totdat deze gaar is. Voeg de rijstvermicelli, champignons, vissaus, suiker en bosuitjes toe en roerbak nog eens 5 minuten, totdat alle vocht is verdampt. Zet apart en laat afkoelen. Haal de loempiavellen uit elkaar en leg ze op een schone theedoek en laat ze zacht worden. Leg op elk vel 2 eetlepels vulling, en smeer de linker en rechterkant in met ei. Vouw de kanten over de vulling en rol ze op als een worstje. Bestrijk de bovenkant van elk loempiaatje met ei en maak dicht. Houd de loempiaatjes afgedekt tijdens verdere bereiding en maak ze allemaal zo. Verhit olie in de wok en frituur de loempiaatjes, een paar per keer, 5 tot 8 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai ze tijdens het frituren om. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
hans lijten zegt: