Deze heerlijk geurende soep is snel en eenvoudig te bereiden.
Je kunt de demonstratie van dit recept bekijken in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Thaise noedelsoep met groenten en garnalen
PT30M
Thaise noedelsoep met groenten en garnalen
Een heerlijk thaise noedelsoep met groenten en garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise noedelsoep met groenten en garnalen te bereiden
VOORBEREIDING (20 minuten)
1. Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de gember en het citroenblad gedurende 15 minuten trekken. Voeg aan het eind de sojasaus en vissaus toe. Verwijder citroenblad en gember.
2. Was en snijd de groenten:
- ui in halve ringen
- knoflook in plakjes
- wortel julienne
- shiitake in plakjes
- peper in dunne reepjes
- paksoi in stukken van 1-2 centimeter
- koriander in snippers
3. Snijd de limoen eerst in twee helften en snijd vervolgens één van de twee helften in twee kwarten. Laat de andere halve limoen intact.
4. Kook de noedels. Doe dit een halve minuut korter dan wordt vermeld in het bereidingsvoorschrift op de verpakking.
BEREIDING (10 minuten)
1. Fruit de ui (1,5 minuut).
2. Voeg peper en knoflook toe en fruit deze mee (1minuut).
3. Voeg de shiitake paddenstoelen toe en fruit deze mee (1,5 minuut).
4. Voeg de wortel toe en fruit deze mee (1minuut).
5. Voeg bouillon en garnalen toe en laat aan de kook komen.
6. Voeg de paksoi toe en laat deze even koken (1minuut maximaal).
7. Knijp de halve limoen uit in de soep en voeg zout naar smaak toe.
8. Voeg de noedels toe en warm deze op in de bouillon.
9. Roer de koriander door de bouillon en serveer direct.
1. Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de gember en het citroenblad gedurende 15 minuten trekken. Voeg aan het eind de sojasaus en vissaus toe. Verwijder citroenblad en gember.
2. Was en snijd de groenten:
- ui in halve ringen
- knoflook in plakjes
- wortel julienne
- shiitake in plakjes
- peper in dunne reepjes
- paksoi in stukken van 1-2 centimeter
- koriander in snippers
3. Snijd de limoen eerst in twee helften en snijd vervolgens één van de twee helften in twee kwarten. Laat de andere halve limoen intact.
4. Kook de noedels. Doe dit een halve minuut korter dan wordt vermeld in het bereidingsvoorschrift op de verpakking.
BEREIDING (10 minuten)
1. Fruit de ui (1,5 minuut).
2. Voeg peper en knoflook toe en fruit deze mee (1minuut).
3. Voeg de shiitake paddenstoelen toe en fruit deze mee (1,5 minuut).
4. Voeg de wortel toe en fruit deze mee (1minuut).
5. Voeg bouillon en garnalen toe en laat aan de kook komen.
6. Voeg de paksoi toe en laat deze even koken (1minuut maximaal).
7. Knijp de halve limoen uit in de soep en voeg zout naar smaak toe.
8. Voeg de noedels toe en warm deze op in de bouillon.
9. Roer de koriander door de bouillon en serveer direct.
Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Bij de pagina recepten hebben wij ook een rubriek "kookvideo's", misschien leuk om je filmpjes daar ook te plaatsen? Ziet er goed en smakelijk uit!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
kokenmetdorus zegt: