Recept
« Terug naar recepten
Thaise Sweet Chili noedelsoep met kip en paksoi
PT20M
Thaise Sweet Chili noedelsoep met kip en paksoi
Een heerlijk thaise sweet chili noedelsoep met kip en paksoi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
conimex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Sweet Chili noedelsoep met kip en paksoi te bereiden
Was en snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en hak de peper fijn.
Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
Voeg de rode peper toe en bak deze 1 minuut mee.
(Als je het minder heet wilt, kun je gewoon minder peper toevoegen).
Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in 4 grote kommen.
Op tafel
Zet voor een lekker knappertje gebakken uitjes op tafel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.
Lekker anders kan ook
Je kunt in plaats van kip ook reepjes vis of zeevruchten gebruiken voor de soep.
Vervang dan de kippenbouillon door visbouillon en geef er een partje limoen bij om aan tafel zelf boven de soep uit te knijpen.
Bijpassend voor- en nagerecht
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mét toe.
Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
Voeg de rode peper toe en bak deze 1 minuut mee.
(Als je het minder heet wilt, kun je gewoon minder peper toevoegen).
Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in 4 grote kommen.
Op tafel
Zet voor een lekker knappertje gebakken uitjes op tafel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.
Lekker anders kan ook
Je kunt in plaats van kip ook reepjes vis of zeevruchten gebruiken voor de soep.
Vervang dan de kippenbouillon door visbouillon en geef er een partje limoen bij om aan tafel zelf boven de soep uit te knijpen.
Bijpassend voor- en nagerecht
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mét toe.
jeffrey zegt: