Recept
« Terug naar recepten
Thaise viskoekjes
PT35M
Thaise viskoekjes
Een heerlijk thaise viskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
90 kCal energie
9 Gram eiwit
5 Gram vet
2 Gram koolhydraten
9 Gram eiwit
5 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
receptenvandaag.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise viskoekjes te bereiden
Snijd de vis en kip in stukken en doe in de keukenmachine.
Voeg het ei, de maïzena en boemboe toe.
Rasp de groene schil van de limoen erboven, bewaar de limoen.
Pureer 1 minuut.
Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal en druk ze plat.
Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
Pers de limoen uit.
Snijd de komkommer in heel kleine blokjes en meng met de ui en chilisaus.
Breng op smaak met limoensap.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes rondom circa 6-8 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dip.
Voeg het ei, de maïzena en boemboe toe.
Rasp de groene schil van de limoen erboven, bewaar de limoen.
Pureer 1 minuut.
Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal en druk ze plat.
Laat minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
Pers de limoen uit.
Snijd de komkommer in heel kleine blokjes en meng met de ui en chilisaus.
Breng op smaak met limoensap.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes rondom circa 6-8 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dip.