Recept
« Terug naar recepten
Thaise wontonsoep
PT30M
Thaise wontonsoep
Een heerlijk thaise wontonsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise wontonsoep te bereiden
Pel en snipper de knoflookteen.Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom.Spreid de wontonvellen uit op het werkvlak.Vul elk vel met 1 royale theelepel en vouw het dicht.Bevochtig de randen met wat water en plak ze dicht.Bereid de soep.Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes.Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook bruin.Breng in een grote pan 2 liter water met de botten aan de kook en laat ze 10 minuten sudderen.Zeef de soep(de botten worden niet meer gebruikt.Breng in een andere pan water aan de kook en laat hier in de wontons 30 seconden zachtjes koken.Schep ze voorzichtig over in de bouillon en voeg de vissaus en het zout toe.Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.Voeg de paksoi aan de soep toe en breng deze aan de kook.Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.Verdeel de taugé over 4 kommen en schep de soep erover.Garneer de soep met de knoflook,ui en koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
M zegt:
Rene zegt:
Hilde Dumont zegt:
Voor de soep staan eveneens de ingrediënten vermeld. Groetjes Hilde KookJij