Recept
« Terug naar recepten
Tien groentensoep
PT30M
Tien groentensoep
Een heerlijk tien groentensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tien groentensoep te bereiden
De groenten schoonmaken, de tomaten ontvellen en ontpitten.
De wortelen, raapjes of knolselder, aardappel, tomaat, courgette en witloof in kleine blokjes snijden. Het preiwit en de selder in fijne ringen snijden, de ui fijnhakken en de boontjes in stukjes van 1 cm. snijden.
De helft van de boter smelten en al de groenten onder deksel stoven gedurende 10 minuten. De groenten overgieten met de bouillon en op een klein vuur laten sudderen tot ze gaar zijn. De rest van de boter verdelen over de borden en de hete soep erover gieten.
De wortelen, raapjes of knolselder, aardappel, tomaat, courgette en witloof in kleine blokjes snijden. Het preiwit en de selder in fijne ringen snijden, de ui fijnhakken en de boontjes in stukjes van 1 cm. snijden.
De helft van de boter smelten en al de groenten onder deksel stoven gedurende 10 minuten. De groenten overgieten met de bouillon en op een klein vuur laten sudderen tot ze gaar zijn. De rest van de boter verdelen over de borden en de hete soep erover gieten.