Recept
« Terug naar recepten
Tikia
PT30M
Tikia
Een heerlijk tikia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indiase vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tikia te bereiden
Fruit de ui precies gaar in 2-3 minuten in geklaarde boter.Voeg gehakt,erwtjes,koriander,pepertjes en peper toe.Bak 5 minuten door.Laat afkoelen en vermeng met aardappelpuree en zout.Maak 20-25 beignets.Verhit de olie in een koekenpan en doop de tikia's in het eimengsel.Bak ze goudbruin in 2-3 minuten per kant.Dien heet of koud op met chutney.
lies van weegberg zegt:
inplaats van erwtjes,mais gebruikt is ook erg lekker.Bedankt voor het recept.. succes met alles wat je doet. lies...!!!!