KookJij

Tilapia in kokosmelk met sereh

Een heerlijk tilapia in kokosmelk met sereh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: thaiskookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tilapia in kokosmelk met sereh te bereiden

Breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook.Kneus het citroengras,verwijder de harde delen en snijd de stengels in stukken.Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.Pers de limoen uit.Wrijf de suiker in een vijzel fijn.Voeg de limoenrasp,suiker,het citroengras en limoensap toe aan de kokosmelk en laat hem 10 minuten zachtjes trekken.Zeef de kokosmelk boven een andere pan en breng hem tegen de kook aan.Bestrooi de vis met zout en vers gemalen peper.Pocheer de filets 8 minuten in de kokosmelk.Schep ze met een schuimspaan op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.Roer het zetmeel en 1 eetlepel water tot een glad papje en roer dit door het pocheervocht.Laat het 1 minuut goed doorkoken tot de saus is gebonden.Serveer de vis met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst