Recept
« Terug naar recepten
Timbaaltje van bataat
PT60M
Timbaaltje van bataat
Een heerlijk timbaaltje van bataat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
LLink McDonald's Kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaaltje van bataat te bereiden
Verwarm de oven voor op 175° C.
Kook de bataat gaar in water en zout.
Pureer de bataat.
Meng de bataatpuree met geperste knoflook, eieren, room, 50 gram geitenkaas en oregano.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Vul 4 ingevette schaaltjes met bataatmengsel en de overige 50 gram geitenkaas in stukjes.
Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie.
Zet de schaaltjes in een braadslede.
Giet in de braadslede een laagje heet water.
Bak de timbaaltjes 30 minuten.
Bereid in tussentijd de oesterzwammen.
Leg de oesterzwammen met de onderkant boven op een ovenrooster.
Besprenkel ze met olijfolie en verdeel de plakjes knoflook over de paddestoelen.
Schuif het rooster 10 minuten voordat de timbaaltjes klaar zijn in de oven en laat ze gaar en iets
bruin worden.
Bak voor de saus de paprikablokjes in olijfolie op middelhoog vuur aan.
Blus de paprika met de witte wijn en zet het vuur laag en de deksel op de pan.
Laat de paprika zacht smoren
tot de blokjes gaar en zijn.
Pureer dit mengsel en passeer het door een zeef met kaasdoek erin.
Doe de saus terug in de pan, voeg zout naar smaak toe en laat hem warm worden.
Klop er vervolgens een klontje boter doorheen.
Stort de timbaaltjes op voorverwarmde borden en leg 1 of 2 geroosterde oesterzwammen op elk timbaaltje.
Giet de saus er om heen en garneer met verse oreganoblaadjes.
Kook de bataat gaar in water en zout.
Pureer de bataat.
Meng de bataatpuree met geperste knoflook, eieren, room, 50 gram geitenkaas en oregano.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Vul 4 ingevette schaaltjes met bataatmengsel en de overige 50 gram geitenkaas in stukjes.
Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie.
Zet de schaaltjes in een braadslede.
Giet in de braadslede een laagje heet water.
Bak de timbaaltjes 30 minuten.
Bereid in tussentijd de oesterzwammen.
Leg de oesterzwammen met de onderkant boven op een ovenrooster.
Besprenkel ze met olijfolie en verdeel de plakjes knoflook over de paddestoelen.
Schuif het rooster 10 minuten voordat de timbaaltjes klaar zijn in de oven en laat ze gaar en iets
bruin worden.
Bak voor de saus de paprikablokjes in olijfolie op middelhoog vuur aan.
Blus de paprika met de witte wijn en zet het vuur laag en de deksel op de pan.
Laat de paprika zacht smoren
tot de blokjes gaar en zijn.
Pureer dit mengsel en passeer het door een zeef met kaasdoek erin.
Doe de saus terug in de pan, voeg zout naar smaak toe en laat hem warm worden.
Klop er vervolgens een klontje boter doorheen.
Stort de timbaaltjes op voorverwarmde borden en leg 1 of 2 geroosterde oesterzwammen op elk timbaaltje.
Giet de saus er om heen en garneer met verse oreganoblaadjes.