Recept
« Terug naar recepten
Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
PT15M
Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
Een heerlijk timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
feestrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas te bereiden
1. Vet vier timbaalvormpjes licht in met olie. Bekleed de vormpjes met gerookte zalm. Snij de overgebleven zalm in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de heilbot. Hak de vis fijn in een keukenmachine.
2. Voeg de roomkaas, tabasco, het citroensap en de cayennepeper bij de vis en meng alles goed. Verdeel het mengsel over de voorbereide vormpjes. Strijk de bovenkant glad en zet de vormpjes 2-3 uur in de koelkast.
3. Keer de timbaaltjes om op de borden en kleef er een tikje op. Garneren met takjes citroen en takjes verse dille.
2. Voeg de roomkaas, tabasco, het citroensap en de cayennepeper bij de vis en meng alles goed. Verdeel het mengsel over de voorbereide vormpjes. Strijk de bovenkant glad en zet de vormpjes 2-3 uur in de koelkast.
3. Keer de timbaaltjes om op de borden en kleef er een tikje op. Garneren met takjes citroen en takjes verse dille.