Recept
« Terug naar recepten
Tiramicaffé
PT15M
Tiramicaffé
Een heerlijk tiramicaffé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramicaffé te bereiden
kook 120 gram suiker met het water tot een heldere siroop.Mix het eiwit stijf in een ontvette kom.voeg als de eiwitten stijf zijn een schepje suiker toe.Schenk al mixend de hete siroop op het eiwit en laat het al mixend afkoelen.Maak 10 glaasjes dubbele espresso en schenk in elk glaasje een scheutje likeur.Schep of spuit met een spuitzak het eiwit schuim op de koffie en brand het eventueel nog af met een gasbrandertje.smelt in de magnetron een halve reep pure chocolade.Dip één kant van de lange vingers in de mascarpone en de andere kant in de chocolade.Serveer de lange vingers bij de Tiramisucaffé.
jeroen zegt: