Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met amaretti
PT30M
Tiramisu met amaretti
Een heerlijk tiramisu met amaretti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met amaretti te bereiden
Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg er de mascarpone aan toe en klop tot een dikke room. Doe er de droge marsala bij.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Meng het voorzichtig door de mascarponeroom.
Schep in elk glas 2 eetlp room en daarop 2 amaretti, die je eerst een klein beetje kneust en in de koffie doopt. Bedek ze met een laag room en leg in het midden tenslotte nog een met koffie doordrenkte amaretti.
Zet minstens 2 uur in de koelkast. Strooi er vlak voor het serveren wat cacaopoeder over.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Meng het voorzichtig door de mascarponeroom.
Schep in elk glas 2 eetlp room en daarop 2 amaretti, die je eerst een klein beetje kneust en in de koffie doopt. Bedek ze met een laag room en leg in het midden tenslotte nog een met koffie doordrenkte amaretti.
Zet minstens 2 uur in de koelkast. Strooi er vlak voor het serveren wat cacaopoeder over.
koekaratchee zegt: