Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT210M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
Maak de mascarpone met suiker au bain marie langzaam warm tot het een glad mengsel is.
Acht minuten laten afkoelen in een bak met koud water.
Leg 10 blaadjes gelatine in een bakje met 1 liter koud water.
Tien minuten laten staan. Neem de gelatine uit het bakje en wring ze een beetje uit. Doe de blaadjes in een pannetje, en maak ze op een zacht vuur warm. Niet laten koken! Voeg de warme gelatine toe aan de mascarpone.
Acht minuten laten afkoelen in koud water.
. . Meng advocaat toe aan de mascarpone. Even laten rusten.
Klop de slagroom en voeg het toe. Controleer met de vinger of het geheel niet te warm is (25 graden). Laat het even rusten.
Klop in een kom het eiwit stijf voeg 5 lepels suiker toe van onder naar boven mengen niet te snel om te voorkomen dat de massa inzakt. Voeg aan de mascarponesaus het eiwitmengsel toe.
Koffie maken suiker toevoegen goed roeren voeg amaretto een de port
Neem een platte schaal en doop de lange vingers in de koffie verdeel over de bodem. Giet de mascarponesaus er overeen en maak het glad met een lepel. Herhaal tot alles op is.
Laat het geheel minimaal 3 uur in de koelkast stijven.
Voor serveren strooi wat cacao poeder er over heen
Acht minuten laten afkoelen in een bak met koud water.
Leg 10 blaadjes gelatine in een bakje met 1 liter koud water.
Tien minuten laten staan. Neem de gelatine uit het bakje en wring ze een beetje uit. Doe de blaadjes in een pannetje, en maak ze op een zacht vuur warm. Niet laten koken! Voeg de warme gelatine toe aan de mascarpone.
Acht minuten laten afkoelen in koud water.
. . Meng advocaat toe aan de mascarpone. Even laten rusten.
Klop de slagroom en voeg het toe. Controleer met de vinger of het geheel niet te warm is (25 graden). Laat het even rusten.
Klop in een kom het eiwit stijf voeg 5 lepels suiker toe van onder naar boven mengen niet te snel om te voorkomen dat de massa inzakt. Voeg aan de mascarponesaus het eiwitmengsel toe.
Koffie maken suiker toevoegen goed roeren voeg amaretto een de port
Neem een platte schaal en doop de lange vingers in de koffie verdeel over de bodem. Giet de mascarponesaus er overeen en maak het glad met een lepel. Herhaal tot alles op is.
Laat het geheel minimaal 3 uur in de koelkast stijven.
Voor serveren strooi wat cacao poeder er over heen