Recept
« Terug naar recepten
Tisza Vissoep
PT40M
Tisza Vissoep
Een heerlijk tisza vissoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tisza Vissoep te bereiden
De visfilets goed afspoelen, droogmaken, en in stukjes van 60 tot 80 gram snijden en bestrooien met zout en in de koelkast zetten.Viskoppen, staarten en graten goed wassen en in koud water opzetten. Het water moet de vis bedekken. Snij de ui in ringen en doe dit samen met de gesneden witte paprika en de tomaten in de pan. Peper en een klein beetje zout toevoegen, de deksel erop en goed doorkoken tot een volle smaak ontstaat. Zo nu en dan even proeven. Als de smaak vol is dan de pan van het gas nemen en de inhoud door een zeef in een schone pan overgieten. Het vlees van de vis door de zeef wrijven, alleen de harde stukken blijven in de zeef. Terug op het gas zetten. Als de soep begint te koken, de paprikapoeder en de visfilets toevoegen en het geheel even laten koken tot de visfilet wit is. Heet serveren eventueel met pittige paprika's.
bobbeltje zegt: