KookJij

Tjap Tjay (= Tjap Tjoy = Cap Coi)

Een heerlijk tjap tjay (= tjap tjoy = cap coi) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tjap Tjay (= Tjap Tjoy = Cap Coi) te bereiden

*Verhit de olie in een grote wadjan (wok) en fruit hier in aan de uien, knoflook, rijstwijn, rijstazijn, suiker en djahé.
*Ondertussen staat de kippenbouillon op met stripjes filet
*Wanneer de uien glazig zijn, doen we alle groentes in de wajdan (150 gram kool,150 gram broccoli,100 gram prei, 200 gram boontjes, 100 gram wortel, 50 gram bamboe scheuten, 100 gram shiitakes). Roeren, roeren en omscheppen en strooi de maïzena er over.
*Wanneer de groentes zacht gaan worden, vuur hoger, en de kippenbouillon er bij doen en de glasnoedels met de filet. Even omroeren en dan de ketjap er bij en weer omroeren. Zeker 5- 7 minuten laten sudderen onder af en toe omscheppen. Dan de garnalen er door roeren en vlak voor het opdienen de taugè en glasnoedels er door roeren en wanneer de tjap tjoy op het bord ligt dan de gehakte selderij blaadjes er over strooien.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Met witte rijst en vlees gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst