Recept
« Terug naar recepten
TJAP TJOI (met kip)
PT60M
TJAP TJOI (met kip)
Een heerlijk tjap tjoi (met kip) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe TJAP TJOI (met kip) te bereiden
Breng het water aan de kook met de kipfilet en het kippenbouillonblokje.
Temper daarna de vlam en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen, draai af en
toe de kipfilet om.
Zet het daarna van het vuur en laat de kipfilet in de kippenbouillon rusten.
Was de groenten en snijd het in kleine stukjes, behalve de taugé.
Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes.
Snipper de uien.
Pers de knoflook uit.
Verhit de arachideolie in een wadjan of wok.
Fruit er onder voortdurend roeren en omscheppen de uien in tot ze glazig
eruitzien.
Roer de knoflook en de djahé (gemalen gemberwortel) erdoor en voeg daarna de
groenten toe.
Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken.
Voeg de kippenbouillon toe.
Snijdt het kippenvlees in smalle reepjes of in blokjes.
Voeg deze bij de groenten.
Laat het geheel onder regelmatig omroeren 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg ketjap manis en ve-tsin toe.
Maak maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wadjan of wok.
Roer het maïzenamengsel door het vocht.
Laat er even de kook over komen.
Roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook.
Strooi de gehakte bladselderij erover.
Temper daarna de vlam en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen, draai af en
toe de kipfilet om.
Zet het daarna van het vuur en laat de kipfilet in de kippenbouillon rusten.
Was de groenten en snijd het in kleine stukjes, behalve de taugé.
Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes.
Snipper de uien.
Pers de knoflook uit.
Verhit de arachideolie in een wadjan of wok.
Fruit er onder voortdurend roeren en omscheppen de uien in tot ze glazig
eruitzien.
Roer de knoflook en de djahé (gemalen gemberwortel) erdoor en voeg daarna de
groenten toe.
Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken.
Voeg de kippenbouillon toe.
Snijdt het kippenvlees in smalle reepjes of in blokjes.
Voeg deze bij de groenten.
Laat het geheel onder regelmatig omroeren 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg ketjap manis en ve-tsin toe.
Maak maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wadjan of wok.
Roer het maïzenamengsel door het vocht.
Laat er even de kook over komen.
Roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook.
Strooi de gehakte bladselderij erover.
Corrie kramer zegt: