Recept
« Terug naar recepten
Tom Yam Kung
PT30M
Tom Yam Kung
Een heerlijk tom yam kung recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tom Yam Kung te bereiden
Garnalen pellen, darmkanaal verwijderen staarten laten zitten !
Water koken; als het kookt laos, citroengras en gescheurde kaffir- (of limoen- of citroen-)blaadjes toevoegen.In een kopje vissaus, limoensap, chilipepers en chilipasta door elkaar roeren.
Aan het kokende water nu ook champignons, sjalotjes, garnalen en gemengde kruiden uit het kopje toevoegen.
Als de garnalen gaar zijn kokosmelk erbij doen en na ongeveer een halve minuut de koriander.
Water koken; als het kookt laos, citroengras en gescheurde kaffir- (of limoen- of citroen-)blaadjes toevoegen.In een kopje vissaus, limoensap, chilipepers en chilipasta door elkaar roeren.
Aan het kokende water nu ook champignons, sjalotjes, garnalen en gemengde kruiden uit het kopje toevoegen.
Als de garnalen gaar zijn kokosmelk erbij doen en na ongeveer een halve minuut de koriander.