Recept
« Terug naar recepten
Tomaten gevuld met merguez, gebakken courgette en quinoa
PT60M
Tomaten gevuld met merguez, gebakken courgette en quinoa
Een heerlijk tomaten gevuld met merguez, gebakken courgette en quinoa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten gevuld met merguez, gebakken courgette en quinoa te bereiden
- Snij het hoedje van de tomaten. Haal ze leeg en bestrooi de binnenkant met zout. Keer de tomaten om in een bord en laat uitlekken terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de worsten. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, de verse kruiden en de komijn. Vorm tot 4 balletjes. Schik de tomaten in een ovenschaal en vul ze met de balletjes. Zet het hoedje er terug op, besprenkel met een scheut olijfolie en bak 45 min in de oven.
- Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af en hou warm.
- Snij de courgette in schijven en bestrooi met zout. Bak in een pan met wat olijfolie en keer regelmatig om. Serveer de tomaten onmiddellijk met de quinoa en de gebakken courgette.