Serveer de soep in kommem en geef er de bacon-strips bij.
Geef er dezelfde wijn bij als gebruikt bij het koken.
Recept
« Terug naar recepten
Tomaten Soep met Sinas en Bacon
PT45M
Tomaten Soep met Sinas en Bacon
Een heerlijk tomaten soep met sinas en bacon recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Canada
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Amerikaanse Collega
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten Soep met Sinas en Bacon te bereiden
1).Verhit de olie met de boter in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien en knoflook gedurende 2 - 3 minuten.
2).Voeg het tomaten concentaat toe en roer dat gedurende 2 minuten goed door en voeg dan toe de suiker, de paprikapoeder, de zeste, de cayenne peper en het zout en blijf goed roeren.
3).Doe dan de wijn er bij en breng aan de kook.
4).De tomaten gaan er bij met het sap, breng aan de kook en laat dat even sudderen.
5).Neem de pan van het vuur en werk dan het water (of bouillon), het sinaasappelsap en de zure room er door.
6).Zet de staafblender in de pan en draai er een glad homogeen mengsel van.
7).Zet weer even op om te verwarmen.
8).Leg de plakken bacon op het ingevette bakpapier in de oven gedurende 4 minuten. Haal er dan weer uit en kwast de bacon aan beide zijden in met de ahornstroop. Leg de baconstrips weer terug op de bakplaat en zet dat weer in de oven tot de strips krokant zijn geworden (8 - 10 minuten).
2).Voeg het tomaten concentaat toe en roer dat gedurende 2 minuten goed door en voeg dan toe de suiker, de paprikapoeder, de zeste, de cayenne peper en het zout en blijf goed roeren.
3).Doe dan de wijn er bij en breng aan de kook.
4).De tomaten gaan er bij met het sap, breng aan de kook en laat dat even sudderen.
5).Neem de pan van het vuur en werk dan het water (of bouillon), het sinaasappelsap en de zure room er door.
6).Zet de staafblender in de pan en draai er een glad homogeen mengsel van.
7).Zet weer even op om te verwarmen.
8).Leg de plakken bacon op het ingevette bakpapier in de oven gedurende 4 minuten. Haal er dan weer uit en kwast de bacon aan beide zijden in met de ahornstroop. Leg de baconstrips weer terug op de bakplaat en zet dat weer in de oven tot de strips krokant zijn geworden (8 - 10 minuten).