Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-spek soep
PT45M
Tomaten-spek soep
Een heerlijk tomaten-spek soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-spek soep te bereiden
De tomaten ontvellen, hard steelaanzetje verwijderen en in partjes snijden. Sjalot snipperen en de knoflook klein snijden.
De spekblokjes in een warme pan op een laag vuur zetten. Laten zweten totdat de spekjes wit/roze kleuren. De sjalot en knoflook toevoegen en opnieuw even laten smoren. Na 5 minuten de tomaatblokjes toevoegen en weer 10 minuten laten smoren. Bouillon maken van water en bouillonblokje en dit toevoegen aan de tomaten. Gedurende een kwartiertje laten koken, peterselie toevoegen.
De spekblokjes in een warme pan op een laag vuur zetten. Laten zweten totdat de spekjes wit/roze kleuren. De sjalot en knoflook toevoegen en opnieuw even laten smoren. Na 5 minuten de tomaatblokjes toevoegen en weer 10 minuten laten smoren. Bouillon maken van water en bouillonblokje en dit toevoegen aan de tomaten. Gedurende een kwartiertje laten koken, peterselie toevoegen.