Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-Uien-Kaas Taart
PT120M
Tomaten-Uien-Kaas Taart
Een heerlijk tomaten-uien-kaas taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tomaten-Uien-Kaas Taart te bereiden
1).Zeef de bloem in een blender kom en voeg toe het zout en de boter.
2).Zet de machine aan en kneed tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
3).Doe dan bij een langzaam draaiende machine zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat. Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën. Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
4).Doe in een pan met dikke bodem en deksel een paar lepels olijf olie, een takje rozemarijn en een takje tijm. Voeg de uien toe. Roer even door en doe deksel op de pan. Laat de uien stoven tot ze gaan bruinen in hun eigen vocht op een niet te hoog vuur. Dat duurt zo'n 15 minuten of ietsje langer. Deksel er af en laat doorbakken (zo nu en dan omroeren) tot de uien donker zijn gekleurd.
5).Doe nu hetzelfde met de tomaten, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus-achtige structuur.
6).Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 22 1/2 cm
7).De deegcirkels worden op het ingesmeerde bakpapier gelegd en dan opgebouwd:
-het uienmengsel wordt verdeeld over de 2 plakken
-het tomatenmengsel wordt verdeeld
-de olijven worden verdeeld over de plakken
-de kaasblokjes worden verdeeld over de plakken
-als we nu ook nog zorgen voor een iets opstaande rand van de plakken deeg, dan loopt de vulling er tijdens het bakken niet af
-smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met het ei
8).Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten
9).Laat buiten de oven snel volledig afkoelen
2).Zet de machine aan en kneed tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
3).Doe dan bij een langzaam draaiende machine zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat. Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën. Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
4).Doe in een pan met dikke bodem en deksel een paar lepels olijf olie, een takje rozemarijn en een takje tijm. Voeg de uien toe. Roer even door en doe deksel op de pan. Laat de uien stoven tot ze gaan bruinen in hun eigen vocht op een niet te hoog vuur. Dat duurt zo'n 15 minuten of ietsje langer. Deksel er af en laat doorbakken (zo nu en dan omroeren) tot de uien donker zijn gekleurd.
5).Doe nu hetzelfde met de tomaten, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus-achtige structuur.
6).Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 22 1/2 cm
7).De deegcirkels worden op het ingesmeerde bakpapier gelegd en dan opgebouwd:
-het uienmengsel wordt verdeeld over de 2 plakken
-het tomatenmengsel wordt verdeeld
-de olijven worden verdeeld over de plakken
-de kaasblokjes worden verdeeld over de plakken
-als we nu ook nog zorgen voor een iets opstaande rand van de plakken deeg, dan loopt de vulling er tijdens het bakken niet af
-smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met het ei
8).Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten
9).Laat buiten de oven snel volledig afkoelen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Snijd in punten en serveer en geef hier bij bv een frisse salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.