Recept
« Terug naar recepten
Tomaten- uiensoep
PT60M
Tomaten- uiensoep
Een heerlijk tomaten- uiensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten- uiensoep te bereiden
-Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe.
-Bak al roerend 3 min. op middel vuur.
-Roer de tomatenpuree, de uien en de tomaten goed erdoor
-Vul aan met water en breng het geheel aan kook.
-Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en kruid met peper en zout.
-Roer de soep af en toe en laat hem rustig op laag vuur door koken ± 30 min.- 45 min.
-Roer de melk erdoor en haal de pan van het vuur.
-Eventueel afkruiden met peper,zout en tijm.
-Bak al roerend 3 min. op middel vuur.
-Roer de tomatenpuree, de uien en de tomaten goed erdoor
-Vul aan met water en breng het geheel aan kook.
-Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en kruid met peper en zout.
-Roer de soep af en toe en laat hem rustig op laag vuur door koken ± 30 min.- 45 min.
-Roer de melk erdoor en haal de pan van het vuur.
-Eventueel afkruiden met peper,zout en tijm.