Recept
« Terug naar recepten
Tomatencréme brûlee
PT30M
Tomatencréme brûlee
Een heerlijk tomatencréme brûlee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatencréme brûlee te bereiden
Maak de tomaten schoon, pureer ze en haal ze door een zeef. Doe in een braadpan 600 gram gezeefde tomatenpuree, 4 eetlepels sinaasappelsap, 2eetlepels olie, zout, peper, een snufje kaneel, een beetje kerrie en 1 theelepel agar-agar. Zet de pan op het vuur en hou het geheel 2 minuten tegen het kookpunt aan. Voeg vervolgens de geweekte uitgeknepen gelantineblaadjes toe, hou de vlam heel laag, en roer zorgvuldig tot de gelantine volledig is opgelost. Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en zet deze in de koelkast totdat de créme is gestold. Strooi er vervolgens wat rietsuiker over en karameliseer deze met een gasbrandertje. Serveer de créme brûlee met blaadjes basilicum.