Recept
« Terug naar recepten
Tomatenkroketjes
PT30M
Tomatenkroketjes
Een heerlijk tomatenkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenkroketjes te bereiden
1. Kruis de tomaten in, dompel ze kort (15-20 seconden) in kokend water, vervolgens in ijskoud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder vocht en pitjes, hak het tomatenvruchtvlees fijn en doe dit in een kom.
2. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak de lenteuitjes fijn en voeg deze toe aan de kom.
3. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom.
4. Meng de lenteui, stukjes gedroogde tomaat, fijngeknipte peterselie, munt en oregano door de verse tomaat.
5. Meng er zoveel zelfrijzend bakmeel door dat een stevig, samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan of wok.
7. Schep met twee lepels bergjes van het tomatenmengsel op en laat die in de hete olie glijden.
8. Bak de kroketjes met 3 à 4 stuks tegelijk in enkele minuten gaar en krokant.
9. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Tip:
Ook lekker in plaats van vlees, bijvoorbeeld met een gemengde salade met kaas en warm brood.
2. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak de lenteuitjes fijn en voeg deze toe aan de kom.
3. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom.
4. Meng de lenteui, stukjes gedroogde tomaat, fijngeknipte peterselie, munt en oregano door de verse tomaat.
5. Meng er zoveel zelfrijzend bakmeel door dat een stevig, samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan of wok.
7. Schep met twee lepels bergjes van het tomatenmengsel op en laat die in de hete olie glijden.
8. Bak de kroketjes met 3 à 4 stuks tegelijk in enkele minuten gaar en krokant.
9. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Tip:
Ook lekker in plaats van vlees, bijvoorbeeld met een gemengde salade met kaas en warm brood.
Tania zegt:
Lekker Doortje :p