KookJij

Tomatenpasta met gehaktballetjes

Een heerlijk tomatenpasta met gehaktballetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenpasta met gehaktballetjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het gehakt, de wortel, knoflook en de kruiden door elkaar. Kruiden met peper en zout. Maak er vervolgens gehaktballetjes van. Ze mogen wat groter zijn dan soepballetjes.

Leg bakpapier op een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Verdeel de gehaktballetjes over de bakplaat en gaar ze gedurende 20 minuten in de oven.

10 minuten voordat de gehaktballetjes uit de oven komen kun je beginnen met het koken van de pasta. (8-10min.)
Giet de pasta af en doe het daarna samen met de tomatensaus weer terug in de pan. Verwarm gedurende 2 minuten en roer dan voorzichtig de gehaktballetjes door het gerecht.

Tomatensaus:
Pers de knoflook en bak deze zachtjes in de olijfolie samen met de ui. Snijd de wortel in stukjes en voeg deze toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze bij de wortel, de ui en de knoflook. Blus af met water of eventueel wat witte wijn. Voeg zout, peper en de basilicum toe en laat het geheel 10-15minuten pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst