Recept
« Terug naar recepten
Tomatenroomsoep met gebakken balletjes
PT15M
Tomatenroomsoep met gebakken balletjes
Een heerlijk tomatenroomsoep met gebakken balletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenroomsoep met gebakken balletjes te bereiden
De tomaten uit blik fijnwrijven en de kroontjes verwijderen. Samen met sap en de ingekookte runderbouillon verhitten. Toevoegen Italiaanse keukenkruiden, chilipoeder en paprikapoeder en even rustig laten pruttelen. Het gehakt aanmaken met wat peper en zout en er knikkergrote balletjes van draaien. De balletjes (zonder boter) op hoog vuur in een anti aanbakpan bakken zodat ze een mooi donkere buitenkant krijgen. De soep afmaken door er 100 cc room door te roeren en (zonder het bakvet) de balletjes erdoor mengen. Vuur uitzetten en de soep zo 10 minuten laten staan.
Intussen een paar boterhammen in repen snijden en deze in de grillpan bakken. Het geroosterde brood bij de soep serveren met roomkaas. (De roomkaas met behulp van twee theelepeltjes tot quinellen vormen.) Een peterselietoefje midden in de soep zetten als garnering.
Intussen een paar boterhammen in repen snijden en deze in de grillpan bakken. Het geroosterde brood bij de soep serveren met roomkaas. (De roomkaas met behulp van twee theelepeltjes tot quinellen vormen.) Een peterselietoefje midden in de soep zetten als garnering.
Els zegt:
http://meeuw405.smulweb.nl/
kom hier ook eens kijken.
Groetjes Els