KookJij

Tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate)

Een heerlijk tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Culinaria España
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate) te bereiden

De vleestomaat samen met de knoflooktenen fijnmalen in de blender (of in de vijzel fijnstampen)
Dan wijnazijn+komijn+paprikapoeder+ zout+peper+olijfolie goed erdoor roeren.
De andere tomaten wassen, droogdeppen en in plakjes snijden.
Doe de plakjes in een schaal en sprenkel wat van de dressing erover. Schep de salade om. Indien nodig nog wat zout toevoegen.
De rest van de dressing apart erbij serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Voor een betere smaak moet de vleestomaat rijp zijn.
Best heftig door de tenen knoflook. Ik heb grote tenen gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
We hebben deze salade zaterdag gegeten.Er was dressing over en vandaag heb ik broccoli klaargemaakt met deze dressing erbij. Smaakte prima. Wel heftige knoflooksmaak, maar jou een beetje kennende nou, zul je dat lekker vinden.:);):p
gea

gea zegt:
Terwijl ik de bereiding van het recept lees en op de vergrote foto kijk, loopt het water in m'n mond. Komt dus deze week op tafel:):p:)