Voor een betere smaak moet de vleestomaat rijp zijn.
Best heftig door de tenen knoflook. Ik heb grote tenen gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate)
PT10M
Tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate)
Een heerlijk tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Culinaria España
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade + tomaat-knoflookdressing (ajotomate) te bereiden
De vleestomaat samen met de knoflooktenen fijnmalen in de blender (of in de vijzel fijnstampen)
Dan wijnazijn+komijn+paprikapoeder+ zout+peper+olijfolie goed erdoor roeren.
De andere tomaten wassen, droogdeppen en in plakjes snijden.
Doe de plakjes in een schaal en sprenkel wat van de dressing erover. Schep de salade om. Indien nodig nog wat zout toevoegen.
De rest van de dressing apart erbij serveren.
Dan wijnazijn+komijn+paprikapoeder+ zout+peper+olijfolie goed erdoor roeren.
De andere tomaten wassen, droogdeppen en in plakjes snijden.
Doe de plakjes in een schaal en sprenkel wat van de dressing erover. Schep de salade om. Indien nodig nog wat zout toevoegen.
De rest van de dressing apart erbij serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
flavia zegt: