Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade
PT40M
Tomatensalade
Een heerlijk tomatensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade te bereiden
1. Zet een ruime pan met water op en breng het water aan de kook en zet een kom met koud water en ijsklontjes klaar. Snijd de tomaten met een scherp mesje kruislings in aan de bovenzijde. Verwijder de aanzet van de kroontjes. Laat de tomaten met 4 stuks tegelijk circa 1 minuut in het kokende water glijden. Je ziet het velletje van de tomaat loskomen. Schep ze nu direct in het ijskoude water en verwijder het velletje. Leg de gepelde tomaten op keukenpapier. Ga zo door tot alle tomaten zijn ontveld.
2. Snijd ze nu met een scherp mesje in dunne plakjes, maar houd deze plakjes bij elkaar. Leg ze nu een klein beetje dakpansgewijs in een mooie schaal. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met de fijngesneden ui, gehakte peterselie.
3. Besprenkel ze nu met de olie en azijn.
4. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het een half uur op een niet te warme plaats intrekken. Deze salade op kamertemperatuur serveren. Deze salade is een ideale begeleider bij de barbeque of als onderdeel van een koude lunch met bijvoorbeeld koude rosbief en aardappelsalade.
2. Snijd ze nu met een scherp mesje in dunne plakjes, maar houd deze plakjes bij elkaar. Leg ze nu een klein beetje dakpansgewijs in een mooie schaal. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met de fijngesneden ui, gehakte peterselie.
3. Besprenkel ze nu met de olie en azijn.
4. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het een half uur op een niet te warme plaats intrekken. Deze salade op kamertemperatuur serveren. Deze salade is een ideale begeleider bij de barbeque of als onderdeel van een koude lunch met bijvoorbeeld koude rosbief en aardappelsalade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tantemien zegt:
Heel erg bedankt....;):)
Anna zegt: