Recept
« Terug naar recepten
Tomatensaus (Ketchup Belazer)
PT60M
Tomatensaus (Ketchup Belazer)
Een heerlijk tomatensaus (ketchup belazer) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensaus (Ketchup Belazer) te bereiden
1).Doe alle ingrediënten in een grote pan (denk er aan dat die niet van aluminium mag zijn omdat door de azijn de pan beschadigd zou kunnen worden) en breng het geheel aan de kook.
2).Net zo lang koken tot alle ingrediënten boterzacht zijn geworden.
3).De staafmixer er in en pureren.
4).Gooi alles door een bolzeef en druk de preu er door, zodat alleen de schilletjes achterblijven.
5).De gezeefde massa weer terug in de pan doen (eentje met een dikke bodem tegen het aankoeken) en laten inkoken tot een dikke lobbige saus.
2).Net zo lang koken tot alle ingrediënten boterzacht zijn geworden.
3).De staafmixer er in en pureren.
4).Gooi alles door een bolzeef en druk de preu er door, zodat alleen de schilletjes achterblijven.
5).De gezeefde massa weer terug in de pan doen (eentje met een dikke bodem tegen het aankoeken) en laten inkoken tot een dikke lobbige saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Kan overal op gebruikt worden, warm zowel als koud.