KookJij

Tomatensoep

Een heerlijk tomatensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep te bereiden

Snij de ui, preiwit en selder in kleine stukken. Stoof deze aan in wat boter of olijfolie. Snij de aardappel in blokjes en de ontvelde tomaten in stukken, voeg bij de groenten. Gooi het kruidenbosje erbij en overgiet met bouillon. Kruid met peper en zout en laat het geheel 1.30 uur zacht koken. Pureer in de blender samen met verse basilicumblaadjes. Laat terug opwarmen, voeg vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Garneer de soep met peterselie en dien op.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Indien je een meer rode soep wenst, voeg er dan wat tomatenpuree aan toe.
Je kan ipv. bouillon blokjes een stuk soepvlees gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst