Indien je een meer rode soep wenst, voeg er dan wat tomatenpuree aan toe.
Je kan ipv. bouillon blokjes een stuk soepvlees gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep
PT90M
Tomatensoep
Een heerlijk tomatensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep te bereiden
Snij de ui, preiwit en selder in kleine stukken. Stoof deze aan in wat boter of olijfolie. Snij de aardappel in blokjes en de ontvelde tomaten in stukken, voeg bij de groenten. Gooi het kruidenbosje erbij en overgiet met bouillon. Kruid met peper en zout en laat het geheel 1.30 uur zacht koken. Pureer in de blender samen met verse basilicumblaadjes. Laat terug opwarmen, voeg vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Garneer de soep met peterselie en dien op.