Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met geitenkaascrostini
PT30M
Tomatensoep met geitenkaascrostini
Een heerlijk tomatensoep met geitenkaascrostini recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met geitenkaascrostini te bereiden
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.
Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet
met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens
de soep. Kruid met peper en zout.
Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi
met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop.
Zet de crostini’s 3 min. onder de grill.
Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een
crostini op. Geef de rest van de crostini’s er apart bij.
Snij de wortel, het knoflook en de ui in stukjes.
Snij de ciabatta in sneetjes van 1,5 cm dik.
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
Voeg de stukjes wortel en de blokjes tomaten toe en overgiet
met de kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen. Mix vervolgens
de soep. Kruid met peper en zout.
Besmeer de sneetjes ciabatta met geitenkaas en bestrooi
met komijn. Verdeel de reepjes gedroogde tomaat erbovenop.
Zet de crostini’s 3 min. onder de grill.
Dien de soep op in diepe borden of kopjes en leg er een
crostini op. Geef de rest van de crostini’s er apart bij.