KookJij

Tomatensoep met geroosterde paprika

Een heerlijk tomatensoep met geroosterde paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met geroosterde paprika te bereiden

Rooster de paprika’s in de oven of boven het gasfornuis. Doe ze in een kom, dek af met plasticfolie en laat 5 minuten stomen. Verwijder de zwarte velletjes en snijd in stukjes.

Verhit de olie en bak hierin de ui met knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de paprika’s toe en laat op een zacht vuurtje enkele minuten meebakken. Giet de bouillon erbij. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de maïs toe en warm alles nog even door.
Verdeel over 4 kommen en garneer met een lepel slagroom en eventueel wat fijngeknipte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Daar twijfel ik niet aan dat dit zeker zo lekker is;) groetjes Erwin.
wimk

wimk zegt:
Inplaats van een blik tomaten heb ik verse tomaten genomen en wat ruimere hoeveelheid oregano, smaakte verrukkelijk.