Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met geroosterde paprika
PT40M
Tomatensoep met geroosterde paprika
Een heerlijk tomatensoep met geroosterde paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met geroosterde paprika te bereiden
Rooster de paprika’s in de oven of boven het gasfornuis. Doe ze in een kom, dek af met plasticfolie en laat 5 minuten stomen. Verwijder de zwarte velletjes en snijd in stukjes.
Verhit de olie en bak hierin de ui met knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de paprika’s toe en laat op een zacht vuurtje enkele minuten meebakken. Giet de bouillon erbij. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de maïs toe en warm alles nog even door.
Verdeel over 4 kommen en garneer met een lepel slagroom en eventueel wat fijngeknipte bieslook.
Verhit de olie en bak hierin de ui met knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de paprika’s toe en laat op een zacht vuurtje enkele minuten meebakken. Giet de bouillon erbij. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de maïs toe en warm alles nog even door.
Verdeel over 4 kommen en garneer met een lepel slagroom en eventueel wat fijngeknipte bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wimk zegt:
fijnproever zegt: