Recept
« Terug naar recepten
Tomatentaart omgekeerd
PT45M
Tomatentaart omgekeerd
Een heerlijk tomatentaart omgekeerd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4/5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uit een magazine bij de tandarts, recept van een barones of zo. De naam van magazine en barones ben ik vergeten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatentaart omgekeerd te bereiden
Oven op 180 gr C
Water en suiker koken tot de vloeistof tot ong de helft is verminderd en wat stroperig is geworden.
Ondertussen olie mengen met knoflook en met het keukenkwastje de bakvorm inkwasten, bodem en randen.
Op de bodem van de vorm tijm en rozemarijn strooien.
De tomaten doormidden snijden. Snij niet allemaal tegelijk, dan kun je kijken hoeveel je nodig hebt.
Leg nu de tomaatjes in een mooie vorm met de gesneden kant op de kruidenboter.
Giet nu de stroop over het geheel.
De deegvellen gaan er nu bovenop., ze moeten wat groter zijn dan de vorm. Het deeg langs de randen naar beneden duwen zodat het deeg in de vorm komt.
Als je deegplakken neemt, die dan wat aan elkaar plakken, De plakken hoeven niet echt mooi te zijn, straks komen ze aan de onderkant.
Schuif de vorm in de oven voor ong. 30 minuten.
Leg dan een bord op de vorm en keer het geheel om zodat de onderkant nu boven komt.
Water en suiker koken tot de vloeistof tot ong de helft is verminderd en wat stroperig is geworden.
Ondertussen olie mengen met knoflook en met het keukenkwastje de bakvorm inkwasten, bodem en randen.
Op de bodem van de vorm tijm en rozemarijn strooien.
De tomaten doormidden snijden. Snij niet allemaal tegelijk, dan kun je kijken hoeveel je nodig hebt.
Leg nu de tomaatjes in een mooie vorm met de gesneden kant op de kruidenboter.
Giet nu de stroop over het geheel.
De deegvellen gaan er nu bovenop., ze moeten wat groter zijn dan de vorm. Het deeg langs de randen naar beneden duwen zodat het deeg in de vorm komt.
Als je deegplakken neemt, die dan wat aan elkaar plakken, De plakken hoeven niet echt mooi te zijn, straks komen ze aan de onderkant.
Schuif de vorm in de oven voor ong. 30 minuten.
Leg dan een bord op de vorm en keer het geheel om zodat de onderkant nu boven komt.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Wel zoet, maar erg lekker. Geef deze taart bijv bij een pittig gerecht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
flavia zegt: