Recept
« Terug naar recepten
Tongfilet met druiven
PT30M
Tongfilet met druiven
Een heerlijk tongfilet met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilet met druiven te bereiden
Voorbereiding:
Tongfilets:
Maak de prei, de wortelen en de uien schoon.
Was deze in ruim koud water.
Snijd de groenten in kleine stukken en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Saus:
Doe de visfond met de witte wijn en de Nolly prat dry in een sauspan en kook dit in tot 1/5 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Haal de pan van het vuur en klop de koude boter erdoor( saus mag niet meer koken).
Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Halveer de druiven en verwijder de pitten.
Haal de schilletjes eraf met een lepeltje.
Bewaar de gepelde druiven afgedekt in de koelkast.
Bereidingwijze:
Breng een bodem water in een stoompan aan de kook.
Leg de schone, gesneden groenten op de treeft van de stoompan.
Snijd de tongfilet in de breedte doormidden en bestrooi deze lichtjes met zout en versgemalen peper.
Leg de filets op de groenten in de stoompan.
( de groenten dienen alleen om wat smaak te geven aan de filets; ze worden niet geserveerd).
Verdeel de boter over de tongfilets en doe het deksel op de pan.
Stoom de tongfilets gaar in circa 6 min.
Verwarm intussen de saus en doe de gepelde druiven erbij.
Verwarm de saus nog gedurende een halve minuut om de druiven warm te maken.
Maak de saus af met de geslagen room en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de saus over 5 borden en leg per bord twee halve tongfilets in de saus.
Garneer de borden met een takje dille.
Tongfilets:
Maak de prei, de wortelen en de uien schoon.
Was deze in ruim koud water.
Snijd de groenten in kleine stukken en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Saus:
Doe de visfond met de witte wijn en de Nolly prat dry in een sauspan en kook dit in tot 1/5 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Haal de pan van het vuur en klop de koude boter erdoor( saus mag niet meer koken).
Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Halveer de druiven en verwijder de pitten.
Haal de schilletjes eraf met een lepeltje.
Bewaar de gepelde druiven afgedekt in de koelkast.
Bereidingwijze:
Breng een bodem water in een stoompan aan de kook.
Leg de schone, gesneden groenten op de treeft van de stoompan.
Snijd de tongfilet in de breedte doormidden en bestrooi deze lichtjes met zout en versgemalen peper.
Leg de filets op de groenten in de stoompan.
( de groenten dienen alleen om wat smaak te geven aan de filets; ze worden niet geserveerd).
Verdeel de boter over de tongfilets en doe het deksel op de pan.
Stoom de tongfilets gaar in circa 6 min.
Verwarm intussen de saus en doe de gepelde druiven erbij.
Verwarm de saus nog gedurende een halve minuut om de druiven warm te maken.
Maak de saus af met de geslagen room en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de saus over 5 borden en leg per bord twee halve tongfilets in de saus.
Garneer de borden met een takje dille.