Recept
« Terug naar recepten
Tongfilet met garnaal
PT60M
Tongfilet met garnaal
Een heerlijk tongfilet met garnaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilet met garnaal te bereiden
Plet de filets tussen de folie. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Leg op ieder filet een garnaal en rol op. Zorg ervoor dat de rollen even groot zijn. Draai er de folie omheen en zet koel weg.
Schil de winterwortel en de navets en was de courgette. Haal uit deze drie groentes kleine balletjes met een uithaallepeltje. Blancheer deze per soort en zet weg.
Pel een paar sjalotten en snij deze grof. Kook de wijn in met de sjalotten (basis voor de beurre blanc).
Snij blokjes van de boter en zet ijskoud.
Gaar de filetrollen (met folie) in een ovenschool met een bodempje water (of stoom ze in een grote pan) in ongeveer 15 minuten.
Verwarm de gemengde groentenballetjes. Zeef de sjalotten uit de wijn en monteer met ijskoude boterblokjes. Let er op dat de saus niet te warm wordt.
Verwarm het stokbrood in de oven, snij in schijven en leg in de broodmandjes.
Maak een spiegel met de saus op warme borden.
Trancheer de visrollen en leg deze dakpansgewijs in het midden op de borden.
Strooi de gemengde groentenballetjes in de saus en garneer de visrolletjes eventueel met een klein takje kervel.
Serveren met stokbrood.
Leg op ieder filet een garnaal en rol op. Zorg ervoor dat de rollen even groot zijn. Draai er de folie omheen en zet koel weg.
Schil de winterwortel en de navets en was de courgette. Haal uit deze drie groentes kleine balletjes met een uithaallepeltje. Blancheer deze per soort en zet weg.
Pel een paar sjalotten en snij deze grof. Kook de wijn in met de sjalotten (basis voor de beurre blanc).
Snij blokjes van de boter en zet ijskoud.
Gaar de filetrollen (met folie) in een ovenschool met een bodempje water (of stoom ze in een grote pan) in ongeveer 15 minuten.
Verwarm de gemengde groentenballetjes. Zeef de sjalotten uit de wijn en monteer met ijskoude boterblokjes. Let er op dat de saus niet te warm wordt.
Verwarm het stokbrood in de oven, snij in schijven en leg in de broodmandjes.
Maak een spiegel met de saus op warme borden.
Trancheer de visrollen en leg deze dakpansgewijs in het midden op de borden.
Strooi de gemengde groentenballetjes in de saus en garneer de visrolletjes eventueel met een klein takje kervel.
Serveren met stokbrood.