Recept
« Terug naar recepten
Tongfilet met geplette aardappel en (zie opm.)
PT45M
Tongfilet met geplette aardappel en (zie opm.)
Een heerlijk tongfilet met geplette aardappel en (zie opm.) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilet met geplette aardappel en (zie opm.) te bereiden
Bestrooi de tongfilets met zout, verhit de olie en bak de filets aan beide kanten snel bruin.
Leg ze tot gebruik op een schaal en houdt ze warm.
Kook de aardappelen met schil in water met zout.
Af laten koelen en schillen.
Prak de aardappelen met een vork (het moeten stukjes blijven) en breng op smaak met de room, boter en zout.
Pistachevinaigrette.
Verhit een beetje van de olijfolie en fruit hierin de sjalot.
Afblussen met de azijn, voeg de poedersuiker toe.
Voeg de pistachnootjes en de rest van de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet tot gebruik weg.
Leg ze tot gebruik op een schaal en houdt ze warm.
Kook de aardappelen met schil in water met zout.
Af laten koelen en schillen.
Prak de aardappelen met een vork (het moeten stukjes blijven) en breng op smaak met de room, boter en zout.
Pistachevinaigrette.
Verhit een beetje van de olijfolie en fruit hierin de sjalot.
Afblussen met de azijn, voeg de poedersuiker toe.
Voeg de pistachnootjes en de rest van de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet tot gebruik weg.