Verdeel de filets over de borden en geef er bv aardappelpuree bij met gesmolten roomboter, die aangezuurd is met wat citroensap.
Drink er bij voorkeur een witte wijn bij (Kabinett of Spätlese iesling Trocken,een op hout opgevoede Chardonnay,een Elzasser Pinot gris,etc.)
Recept
« Terug naar recepten
Tongfilet met Kruidenkorstje
PT35M
Tongfilet met Kruidenkorstje
Neem wel flinke tongfilets.Daarmee voorkom je dat je na een hoest- of niesbui de vis niet meer kan vinden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilet met Kruidenkorstje te bereiden
1).Olie het bakblik lichtjes.
2).Leg daarop een bakpapier, dat ingesmeerd wordt met roomboter.
3).De vis wordt met keukenpapier goed drooggedept.
4).Dan de filets ruim in smeren met olie.
a).Eerst de onderkant, die dan wordt ingewreven met peper en zout.
b).Dan de bovenkanten, die dan bedekt worden met een mengsel van de gesnipperde kruiden-zest en broodkruimels.
5).Verdeel een paar klontjes boter over de filets, die dan de oven in gaan gedurende een minuut of 12.
2).Leg daarop een bakpapier, dat ingesmeerd wordt met roomboter.
3).De vis wordt met keukenpapier goed drooggedept.
4).Dan de filets ruim in smeren met olie.
a).Eerst de onderkant, die dan wordt ingewreven met peper en zout.
b).Dan de bovenkanten, die dan bedekt worden met een mengsel van de gesnipperde kruiden-zest en broodkruimels.
5).Verdeel een paar klontjes boter over de filets, die dan de oven in gaan gedurende een minuut of 12.