Recept
« Terug naar recepten
Tongfilet op zijn paasbest
PT25M
Tongfilet op zijn paasbest
Een heerlijk tongfilet op zijn paasbest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilet op zijn paasbest te bereiden
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een half blokje visbouillon.
Paprika's in fijne ringen snijden evenzeer de rode ajuin wok deze op samen met de pijnboompitten in een beetje sesamolie en amaretto.
Fileer de tong ofwel koop je twee filets een beetje gemakkelijker, maar ja had deze nog in diepvriezer liggen dus een scherp mes en het komt wel goed.
Kruid deze zeer goed met peper en leg er een beetje garnalen op en rol deze op, prik vast met enkele coctail prikkers. Een beetje kruiden met peper en leg deze in een vuurvaste schotel beboterd een scheutje amaretto erover, wie niet waagt niet wint. Zet 15 min in een voorverwarmde oven op 200gr. De laatste vijf min de clams toevoegen.
Langwerpige uitsteekvorm goed insmeren met olie de pasta erin verdelen vervolgens de groenten.Zet even in de oven om alles goed warm te houden.
Uitsteekvorm op bord zetten verwijder deze voorzichtig, plaats de tongfilets erop en verwijder de prikkers.
Serveer de clams er rond en werk af met grijs garnalen en fijn gesneden bieslook.
Paprika's in fijne ringen snijden evenzeer de rode ajuin wok deze op samen met de pijnboompitten in een beetje sesamolie en amaretto.
Fileer de tong ofwel koop je twee filets een beetje gemakkelijker, maar ja had deze nog in diepvriezer liggen dus een scherp mes en het komt wel goed.
Kruid deze zeer goed met peper en leg er een beetje garnalen op en rol deze op, prik vast met enkele coctail prikkers. Een beetje kruiden met peper en leg deze in een vuurvaste schotel beboterd een scheutje amaretto erover, wie niet waagt niet wint. Zet 15 min in een voorverwarmde oven op 200gr. De laatste vijf min de clams toevoegen.
Langwerpige uitsteekvorm goed insmeren met olie de pasta erin verdelen vervolgens de groenten.Zet even in de oven om alles goed warm te houden.
Uitsteekvorm op bord zetten verwijder deze voorzichtig, plaats de tongfilets erop en verwijder de prikkers.
Serveer de clams er rond en werk af met grijs garnalen en fijn gesneden bieslook.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
derbyke zegt: