Recept
« Terug naar recepten
Tongfilets met gesmoord witloof en Orval-saus
PT50M
Tongfilets met gesmoord witloof en Orval-saus
Een heerlijk tongfilets met gesmoord witloof en orval-saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilets met gesmoord witloof en Orval-saus te bereiden
- Maak de witloof schoon en spoel. Doe de witloof in een kookpot met dikke bodem, met 30 g boter, de helft van het citroensap en de suiker. Voeg een bodempje water toe. Kruid met peper en zout. Kook de witloof ongeveer 40 min onder deksel. Haal het deksel eraf en laat het kookvocht op een hoog vuur indikken tot de witloof karamelliseert.
- Giet een half flesje Orval en 25 cl water in een ovenvaste schotel. Voeg er de graten bij, het kruidentuiltje en de visfumet. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C en laat 20 min bakken. Zeef de jus en kruid met peper en zout. Klop het kookvocht op met de rest van de boter en voeg de andere helft van het citroensap toe aan deze saus. Kruid bij indien nodig.
- Rol de tongfilets op, met het vel aan de buitenkant, en schik in een schaal. Giet de Orval-jus over de vis en bak 4 tot 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Schik de tongfilets en de witloof op de borden. Serveer met natuuraardappelen.