KookJij

Tongfilets met saffraanrisotto ( zie opm)

Een heerlijk tongfilets met saffraanrisotto ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De hooghe Neer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tongfilets met saffraanrisotto ( zie opm) te bereiden

Verwarm de vis bouillon. Zet een gesnipperd sjalotje aan in een klontje boter. Doe de rijst bij het sjalotje en bak de rijst even aan.
Giet daar wat visbouillon bij tot die helemaal door de rijst is opgenomen. Herhaal dat een paar maal en voeg dan de rest van de bouillon toe, evenals de saffraan. Kook de risotto in plm. 20 minuten langzaam gaar, maar niet té. Breng de wijn aan de kook, samen met de kruiden, de overige gesnipperde sjalotten en de in stukken gesneden venkel. Laat dit rustig tot 1/3 inkoken. Zeef de saus en klop er klontjes koude
boter door, daarna niet meer laten koken.
Plet de tongfilets licht, kruid ze met peper en zout en leg ze in beboterde ringen.
Stoom ze daarna gaar. Op het bord gaat de risotto in de ringen met tongfilets, waarna de ringen worden verwijderd.
Gril de coquilles kort om en om en kruid ze met peper en zout

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Anna:
Ik heb het al veranderd.
Bedankt voor de tip.
succes met het koken. :);)
m.v.g. Bert Allers
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,
Leuk recept.
Watt bedoel je met: Laat dit rustig tot 113 inkoken?
Groetjes, Anna.