Recept
« Terug naar recepten
Tongilet met spek op een bedje van friséesla
PT50M
Tongilet met spek op een bedje van friséesla
Een heerlijk tongilet met spek op een bedje van friséesla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongilet met spek op een bedje van friséesla te bereiden
Rozijnen in lauw water wellen.
Ontbijtspek in heel dunne plakjes snijden (of laten snijden).
Tongfilet op spek leggen en fijn gehakte peterselie erover strooien.
Strak oprollen en met een prikkertje vastzetten.
Rolletjes in 180 graden frituurvet laten schrikken, daarna in oven plaatsen en garen (ongeveer 20 minuten op 180 graden).
De dressing geheel naar eigen smaak vervaardigen met de volgende ingrediënten: 2/3 deel olijfolie - 1/3 deel azijn - peper - zout - gedroogde tijm - gedroogde peterselie - honing - mosterd - suiker - kleine fijn gesnipperde ui.
Friséesla schoonmaken en in kleine stukjes afbreken.
Sla, rozijnen en dressing in grote kom mengen (naar behoefte dressing toevoegen).
Presentatie
Grote borden klaarzetten. Een bedje salade midden op bord plaatsen.
Tongrolletje erop plaatsen.
Afmaken met bieslook en peterselie op rand van het bord.
Ontbijtspek in heel dunne plakjes snijden (of laten snijden).
Tongfilet op spek leggen en fijn gehakte peterselie erover strooien.
Strak oprollen en met een prikkertje vastzetten.
Rolletjes in 180 graden frituurvet laten schrikken, daarna in oven plaatsen en garen (ongeveer 20 minuten op 180 graden).
De dressing geheel naar eigen smaak vervaardigen met de volgende ingrediënten: 2/3 deel olijfolie - 1/3 deel azijn - peper - zout - gedroogde tijm - gedroogde peterselie - honing - mosterd - suiker - kleine fijn gesnipperde ui.
Friséesla schoonmaken en in kleine stukjes afbreken.
Sla, rozijnen en dressing in grote kom mengen (naar behoefte dressing toevoegen).
Presentatie
Grote borden klaarzetten. Een bedje salade midden op bord plaatsen.
Tongrolletje erop plaatsen.
Afmaken met bieslook en peterselie op rand van het bord.