Recept
« Terug naar recepten
Tongrolletjes met paddenstoelenmousse
PT45M
Tongrolletjes met paddenstoelenmousse
Een heerlijk tongrolletjes met paddenstoelenmousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongrolletjes met paddenstoelenmousse te bereiden
1. Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort aan in wat boter, op een hevig vuur. Pureer met de staafmixer de helft van de paddenstoelen met he ei en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er twee eetlepels gehakte bieslook aan toe. Zet een kwartiertje in de koelkast zodat het mengsel wat kan opstijven.
2. Leg de visfilets plat op het werkvlak. Bestrijk ze met een lepeltje van het paddenstoelenmengsel en rol ze zo stevig mogelijk op. Steek eventueel vast met een houten prikker. Zet de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat gesmolten boter of beleg ze met vlokjes boter. Zet ze 10 tot 12 minuten in een warme oven van 180°C.
3. Doe de gedroogde paddenstoelen bij de visfumet. Laat tot de helft inkoken. Zeef en doe, van het vuur af, de koude boter bij de saus. Zet er kort de staafmixer in, tot de boter gesmolten is en de saus een beetje bindt. Kruid naar smaak met peper en zout. Verwarm de bospaddenstoelen nog heel even in de saus.
4. Verdeel de saus en de paddenstoelen over voorverwarmde serveerschaaltjes. Zet er een visfilet bij. Werk af met wat verse bieslook en serveer meteen.
2. Leg de visfilets plat op het werkvlak. Bestrijk ze met een lepeltje van het paddenstoelenmengsel en rol ze zo stevig mogelijk op. Steek eventueel vast met een houten prikker. Zet de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat gesmolten boter of beleg ze met vlokjes boter. Zet ze 10 tot 12 minuten in een warme oven van 180°C.
3. Doe de gedroogde paddenstoelen bij de visfumet. Laat tot de helft inkoken. Zeef en doe, van het vuur af, de koude boter bij de saus. Zet er kort de staafmixer in, tot de boter gesmolten is en de saus een beetje bindt. Kruid naar smaak met peper en zout. Verwarm de bospaddenstoelen nog heel even in de saus.
4. Verdeel de saus en de paddenstoelen over voorverwarmde serveerschaaltjes. Zet er een visfilet bij. Werk af met wat verse bieslook en serveer meteen.
franeke zegt:
ga ik zeker eens uitproberen!!!!!!;)