KookJij

Tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien

Een heerlijk tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien te bereiden


De vis kuisen, het witte vel krabben om te ontschubben, spoelen, droogdeppen, kruiden aan beide zijden, door de bloem halen en afschudden.
De tongschar bakken in een beetje hete olie (eerst de kant met wit vel), nadien de boter toevoegen. Bakken langs beide zijden en overgieten met de boter. Even laten afkoelen en dan de visfilets van de graat halen.
De courgettes in fijne plakjes snijden, even blancheren en met zorg de visfilets met deze 'schubben' bedekken. De vis terug opwarmen in de oven.
Voor de saus: de wijnappelsien uitpersen en de helft van de schil in fijne zestes snijden. De bakboter verhitten en het appelsiensap en de zestes toevoegen en kruiden met nootmuskaat.
De visfilets opdienen en overgieten met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst