Recept
« Terug naar recepten
Tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien
PT30M
Tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien
Een heerlijk tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongschar met courgetteschubben en wijnappelsien te bereiden
De vis kuisen, het witte vel krabben om te ontschubben, spoelen, droogdeppen, kruiden aan beide zijden, door de bloem halen en afschudden.
De tongschar bakken in een beetje hete olie (eerst de kant met wit vel), nadien de boter toevoegen. Bakken langs beide zijden en overgieten met de boter. Even laten afkoelen en dan de visfilets van de graat halen.
De courgettes in fijne plakjes snijden, even blancheren en met zorg de visfilets met deze 'schubben' bedekken. De vis terug opwarmen in de oven.
Voor de saus: de wijnappelsien uitpersen en de helft van de schil in fijne zestes snijden. De bakboter verhitten en het appelsiensap en de zestes toevoegen en kruiden met nootmuskaat.
De visfilets opdienen en overgieten met de saus.