Recept
« Terug naar recepten
Tongschar met lichtpikante kerriesaus
PT45M
Tongschar met lichtpikante kerriesaus
Een heerlijk tongschar met lichtpikante kerriesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongschar met lichtpikante kerriesaus te bereiden
Begin met de saus. Hak de uitjes en het knoflook fijn en laat de snippers even "zweten" in een pannetje met wat boter.
Voeg de bloem, het kerriepoeder, peper en een weinig zout toe. Roer om en laat 1 minuutje doorgaren.
Blus met de visfumet, de room en de abrikozenlikeur. Laat 5 minuten zacht doorkoken en proef op peper en zout.
Neem een ovenschotel en schep er een bodempje saus in. Leg hier de reepjes prei op en dan de opgerolde tongscharfilets. Bedek met de rest van de saus.
Zet (afgedekt met folie) in een voorverwarmde oven van ca. 180°C en reken ongeveer 20 minuten. Verdeel over 4 warme borden. Serveer met gekookte rijst en komkommersla.
Voeg de bloem, het kerriepoeder, peper en een weinig zout toe. Roer om en laat 1 minuutje doorgaren.
Blus met de visfumet, de room en de abrikozenlikeur. Laat 5 minuten zacht doorkoken en proef op peper en zout.
Neem een ovenschotel en schep er een bodempje saus in. Leg hier de reepjes prei op en dan de opgerolde tongscharfilets. Bedek met de rest van de saus.
Zet (afgedekt met folie) in een voorverwarmde oven van ca. 180°C en reken ongeveer 20 minuten. Verdeel over 4 warme borden. Serveer met gekookte rijst en komkommersla.