Recept
« Terug naar recepten
Tongschar met witloof
PT50M
Tongschar met witloof
Een heerlijk tongschar met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongschar met witloof te bereiden
Stoof het witloof gaar in een pot in een klontje boter en een bodempje water. Breng op smaak met zout.
Laat 30 minuten stoven.
Boter een ovenschotel in en bestrooi met fijngehakte sjalot.
Plooi de gepeperde en gezouten visfilets toe en leg ze op de sjalot. Overgiet met het bier.
Schuif 10 minuten in een voorverwarmde oven van180°C.
Schep de filets met een spatel uit de schotel en houd ze warm.
Giet het stoofvocht over in een sauspan, voeg het stoofvocht van het witloof toe en laat 1/3 verdampen.
Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.
Schik de tongschar op een bord, leg het witloof ernaast en overgiet met de saus.
Laat 30 minuten stoven.
Boter een ovenschotel in en bestrooi met fijngehakte sjalot.
Plooi de gepeperde en gezouten visfilets toe en leg ze op de sjalot. Overgiet met het bier.
Schuif 10 minuten in een voorverwarmde oven van180°C.
Schep de filets met een spatel uit de schotel en houd ze warm.
Giet het stoofvocht over in een sauspan, voeg het stoofvocht van het witloof toe en laat 1/3 verdampen.
Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.
Schik de tongschar op een bord, leg het witloof ernaast en overgiet met de saus.