Recept
« Terug naar recepten
Tongscharfilet met groene peper en witloofflan
PT35M
Tongscharfilet met groene peper en witloofflan
Een heerlijk tongscharfilet met groene peper en witloofflan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongscharfilet met groene peper en witloofflan te bereiden
De tongscharfilet oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold. De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met 2,5 dl room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.
De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden. Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude boter.
Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden. Op smaak brengen met peper, zout, de nootmuskaat en het citroensap. In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Vier beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eiermengsel gieten. De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.
De witloofflan op het midden van een warm bord storten, drie tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen. Versieren met paprikapoeder en gehakte bieslook.