DIEN OP:
Leg per bordje 6 stukjes tonijn (van buiten gebakken en van binnen nog rood-rosé) in een cirkel.
Drapeer in het midden van die cirkel een hoopje mangokomkommersalade met de citroenvinaigrette
Versier met wat blaadjes koriander en munt.
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn met mangosalade en citroenvinaigrette
PT60M
Tonijn met mangosalade en citroenvinaigrette
Een heerlijk tonijn met mangosalade en citroenvinaigrette recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse collega / vriend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn met mangosalade en citroenvinaigrette te bereiden
1).Maak een dressing van de olijfolie, geraspte gember, citroensap, koriander en ingelegde citroen. Klop dat tot een min of meer grof homogeen mengsel en meng daardoor de stukjes mango en komkommer. Zet apart weg in de koeling, nadat met zout, zwarte peper en suiker de smaak is geoptimaliseerd. Laat dit minstens 30 minuten intrekken.
2).Verdeel de tonijn zo mogelijk in "balkjes" van 10 cm lang en een doorsnee van 2,5 bij 2,5 cm.
3).Verdeel de koriander over de "balkjes.
4).Laat de olie heet worden in een anti aanbakpan en schroei hierin de tonijnbalkjes dicht en haal ze er dan meteen weer uit.
5).Laat de stukjes tonijn goed afkoelenen snijd dan elk balkje in 6 gelijke stukken. Doe hierover wat zout en flink wat vers gemalen zwarte peper.
2).Verdeel de tonijn zo mogelijk in "balkjes" van 10 cm lang en een doorsnee van 2,5 bij 2,5 cm.
3).Verdeel de koriander over de "balkjes.
4).Laat de olie heet worden in een anti aanbakpan en schroei hierin de tonijnbalkjes dicht en haal ze er dan meteen weer uit.
5).Laat de stukjes tonijn goed afkoelenen snijd dan elk balkje in 6 gelijke stukken. Doe hierover wat zout en flink wat vers gemalen zwarte peper.