Suggestie :
Vervang tonijn door zwaardvis of zalm.
Dien op met pasta of boerenbrood.
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn met sperziebonen en olijven
PT10M
Tonijn met sperziebonen en olijven
Niet alledaags maar wel lekker!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Nederlands visbureau
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn met sperziebonen en olijven te bereiden
- Stoom de sperziebonen gedurende 35 minuten, halveer deze.
- Snij de ui in dunne partjes en de look in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten.
- Voeg de blokjes tonijn toe en roerbak deze gedurende 2 minuten op de hoogste stand.
- Schep de sperziebonen en de in vier gesneden olijven erdoor, voeg de fijngehake kruiden toe, balsamico azijn en 2 el. water.
- Verwarm het gerecht gedurende 2 minuten, kruid met peper en zout.
- Dien het geheel op met wilde rijst.
Jeannine Van Immerseel zegt: