KookJij

Tonijn Tartaar met Sinasolie en Venkelpuree

Een heerlijk tonijn tartaar met sinasolie en venkelpuree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn Tartaar met Sinasolie en Venkelpuree te bereiden

*Kook de citrussappen in tot de massa stroperig wordt (dan is
toch wel 3/4 of meer van het vocht verdampt).
*Klop nu de olie door de citrus stroop tot die lichtjes bindt en breng het zout en peper in
*
*Pureer de venkel met ietsje olie,1/4 citroen en de groene kruiden tot een stevige pasta
*
Maak een niet al te grove tartaar van de tonijn en doe hier zout en peper bij voor de smaak en dan de citroensap,zeste en kappertjes

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Nu een taartje maken van de venkelpasta met daarop de tonijn-tartaar.Doe dat met een metalen ring.
*Druppel er de citrusstroop op en naast
*Druppel er ook wat oude Balsamico op en naast (Dit is optioneel,aangezien oude Balsamico nogal kostbaar is.Wel erg lekker en bij vele gerechten te gebruiken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ajanna

ajanna zegt:
Uiteraard een gezond en lekker 2010 ~goed te combineren toch`. Bedankt voor je snelle reactie.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Ajanna,Allereerst nog de beste wensen voor 2010!
Ja,oude Balsamico.Dat is nogal kostbaar en daarom optioneel.Maar wel erg lekker.Wij gebruiken het voor alles en nog wat :vleesgerechten,vruchten toetjes,enz.
Ik was gewoon vergeten om dat bij het recept te zetten.Bij deze dan en excuses voor de omissie.
Gr.van Jan A.
ajanna

ajanna zegt:
Gegeten met Kerst. Beviel prima. Laat nog even weten in het recept wat je doet met de balsamico.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Schiane,Wij vonden het bizonder lekker.Ben benieuwd hoe jullie het vinden.Resten sinasolie hebben wij daarna voor alles en nog wat gebruikt.
Jan A:p
schiane

schiane zegt:
Dit ga ik zeker proberen, het lijkt me erg lekker.