*Nu een taartje maken van de venkelpasta met daarop de tonijn-tartaar.Doe dat met een metalen ring.
*Druppel er de citrusstroop op en naast
*Druppel er ook wat oude Balsamico op en naast (Dit is optioneel,aangezien oude Balsamico nogal kostbaar is.Wel erg lekker en bij vele gerechten te gebruiken)
Recept
« Terug naar recepten
Tonijn Tartaar met Sinasolie en Venkelpuree
PT75M
Tonijn Tartaar met Sinasolie en Venkelpuree
Een heerlijk tonijn tartaar met sinasolie en venkelpuree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn Tartaar met Sinasolie en Venkelpuree te bereiden
*Kook de citrussappen in tot de massa stroperig wordt (dan is
toch wel 3/4 of meer van het vocht verdampt).
*Klop nu de olie door de citrus stroop tot die lichtjes bindt en breng het zout en peper in
*
*Pureer de venkel met ietsje olie,1/4 citroen en de groene kruiden tot een stevige pasta
*
Maak een niet al te grove tartaar van de tonijn en doe hier zout en peper bij voor de smaak en dan de citroensap,zeste en kappertjes
toch wel 3/4 of meer van het vocht verdampt).
*Klop nu de olie door de citrus stroop tot die lichtjes bindt en breng het zout en peper in
*
*Pureer de venkel met ietsje olie,1/4 citroen en de groene kruiden tot een stevige pasta
*
Maak een niet al te grove tartaar van de tonijn en doe hier zout en peper bij voor de smaak en dan de citroensap,zeste en kappertjes
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ja,oude Balsamico.Dat is nogal kostbaar en daarom optioneel.Maar wel erg lekker.Wij gebruiken het voor alles en nog wat :vleesgerechten,vruchten toetjes,enz.
Ik was gewoon vergeten om dat bij het recept te zetten.Bij deze dan en excuses voor de omissie.
Gr.van Jan A.
ajanna zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A:p
ajanna zegt: