Recept
« Terug naar recepten
Tonijnclafoutis
PT40M
Tonijnclafoutis
Een heerlijk tonijnclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tonijnclafoutis te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. laat de tonijn en de kappertjes uitlekken.
2. Blancheer de worteltjes en de sperzieboontjes 2 minuten in gezouten water, de doperwtjes 1 minuut. Laat de groenten schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Klop de eieren los met een scheutjes melk, doe er de bloem bij en klop goed glad. Leng aan met de rest van de melk. Klop weer goed glad. Kruid met peper en zout. Voeg er de kappertjes aan toe.
4. Verdeel de groenten en de verkruimelde tonijn over vier ovenvaste schaaltjes. Leg er een ansjovisfilets bovenop. Giet er het eimengsel bij.
5. Zet 25 minuten in het midden van de warme oven.
6. Lekker met brood en een frisse groene salade.
2. Blancheer de worteltjes en de sperzieboontjes 2 minuten in gezouten water, de doperwtjes 1 minuut. Laat de groenten schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Klop de eieren los met een scheutjes melk, doe er de bloem bij en klop goed glad. Leng aan met de rest van de melk. Klop weer goed glad. Kruid met peper en zout. Voeg er de kappertjes aan toe.
4. Verdeel de groenten en de verkruimelde tonijn over vier ovenvaste schaaltjes. Leg er een ansjovisfilets bovenop. Giet er het eimengsel bij.
5. Zet 25 minuten in het midden van de warme oven.
6. Lekker met brood en een frisse groene salade.